Johnny Hallyday(* 15 junij 1943 v Parizu, Francija), z resničnim imenomJean-Philippe Smet, je bil francoski pevec in igralec. Od začetka svoje kariere je bil posvečen rock-and-rollu in popu v francosko govorečem svetu, včasih pa poimenovani "francoski Elvis Presley". Izdali so 39 Gold in 17 Platinum plošče.

Ker je 1997 Legija viteza časti.

Diskografija

Albumi serij

  • Zdravo, Johnny(1960, Vogue)
  • Nous les Gars, Nous les Filles(1961, Vogue)
  • Tête in Tête avec Johnny(1961, Vogue)
  • Zdravo les Copains!(1961, Philips)
  • Johnny Hallyday poje ameriške Rockin 'Hits(1962, Philips)
  • Les Bras en Croix(1963, Philips)
  • Les Rocks les Plus Terrible(1964, Philips)
  • Halleluyah(1965, Philips)
  • Johnny Chante Hallyday(1965, Philips)
  • La Génération Perdue(1966, Philips)
  • Johnny 67(1967, Philips)
  • Jeune Homme(1968, Philips)
  • Rêve et Amour(1968, Philips)
  • Rivière ... Ouvre tone Lit(1969, Philips)
  • Življenje(1970, Philips)
  • Flagrant Délit(1971, Philips)
  • Country-Folk-Rock(1972, Philips)
  • Insolitudes(1973, Philips)
  • To je t'Aime, Je t'Aime, Je t'Aime(1974, Philips)
  • Rock'n Slow(1974, Philips)
  • Rock in Memphis(1975, Philips)
  • La Terre obljuba(1975, Philips)
  • Derrière l'Amour(1976, Philips)
  • Hamlet(1976, Philips)
  • C'est la Vie(1977, Philips)
  • Solitudes in Deux(1978, Philips)
  • Hollywood(1979, Philips)
  • À Partir de Maintenant ...(1980, Philips)
  • En Pièces Détachées(1981, Philips)
  • Korak Facile(1981, Philips)
  • Quelque Part un Aigle(1982, Philips)
  • Strah(1982, Philips)
  • Entre Violence in Violon(1983, Philips)
  • Hallyday 84: Nashville en Direct(1984, Philips)
  • VO(1984, Philips)
  • Rock'n'Roll Attitude(1985, Philips)
  • Gang(1986, Philips)
  • Cadillac(1989, Philips)
  • To ne spremeni človeka(1991, Philips)
  • Rough Town(1994, Philips)
  • Lorada(1995, Philips)
  • Vem(1998, Philips)
  • Blood Simple(1999, Philips)
  • V življenju, smrt!(2002, Mercury)
  • Ma Vérité(2005, Mercury)
  • Le Cœur d'un homme(2007, Warner Music Francija)
  • To ne bo nikoli konec(2008, Warner Music Francija)

Live albumi

  • Johnny et Ses Fans na festivalu Rock'n'Roll(1961, Vogue)
  • À l'Olympia(1962, Philips)
  • Olympia 64(1964, Philips)
  • Olympia 67(1967, Philips)
  • Au Palais des Sports(1967, Philips)
  • Que Je t'Aime(1969, Philips)
  • Živi v Palais des Sports(1971, Philips)
  • Palais des Sports(1976, Philips)
  • Pavillon de Paris(1979, Philips)
  • živo(1981, univerzalna glasba)
  • Palais des Sports 1982(1982, univerzalna glasba)
  • Au Zénith(1984, univerzalna glasba)
  • Bercy(1987, univerzalna glasba)
  • Ples v Chaleur de Bercy(1990, univerzalna glasba)
  • Bercy 92(1992, univerzalna glasba)
  • Parc des Princes(1993, univerzalna glasba)
  • À La Cigale(1994, univerzalna glasba)
  • Lorada Tour(1995, univerzalna glasba)
  • Destinacija Vegas(1996, univerzalna glasba)
  • Johnny Allume le Feu: Stade de France 98(1998, univerzalna glasba)
  • 100% Johnny: Live in La Tour Eiffel(2000, univerzalna glasba)
  • Olympia 2000(2000, univerzalna glasba)
  • Parc des Princes 2003(2003, univerzalna glasba)
  • Flashback Tour Live(2006, Warner Music)
  • La Cigale(2007, Warner Music)
  • Tour 66: Stade de France 2009(2009, Warner Music)

Prijavite se v račun

×
Ste pozabili podatke?
×

Pojdi gor

delež
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!